ORDINARIE ÖPPETTIDER

mån-fre 10-16 lör 11-15
Ring gärna vid frågor 070-2264758
Det går också bra att höra av sig via mail: design@vanskapa.se Ring gärna för överenskommelse. .Det går bra att kontakta mej även när butiken är stängd! Välkommen! OBS! LÖRDAG 23 sept t.o.m. TISDAG 26 sept är butiken stängd. Välkommen igen från onsdag 27/9! Se här för vidare Öppetinformation som jag uppdaterar regelbundet så fort jag kan. Ring gärna om du har frågor om varor eller öppettider!

AKTUELLT I SEPTEMBER

Mycket finns att hitta som förslag till present eller gåva här i butiken! fina kransar, ljusstakar, bra saker till de yngre, tavlor, handdukar, keramik mm,mm.
Välkommen in och upptäck alla nyheter inför hösten!

AKTUELLT I AUGUSTI

Välkommen in! Nallar i fårskinn, handsydda och charmiga finns nu som ny vara här i butiken.
Kom in och träffa dessa kramgoa nallebjörnar!

AKTUELLT I JULI

I hyllorna med mathantverk har vi marinader och såser från Överste Kvarn,Gotland. De passar perfekt till sommarens alla grillningar! Deras egenodlade chili, ramslök,vitlök som smaksättare. Välkommen in!

AKTUELLT I JUNI

Turist eller närboende, alla kan hitta ett hantverk/gåva/minne här i vår hantverksbutik! Välkommen!

AKTUELLT I MAJ

Vi presentpackar era gåvor till föreningar, arbetsgrupper, skolpresenter, årsavslutningar mm mm. Titta in eller hör av dej för ideér, förslag och frågor! Välkommen!

AKTUELLT I APRIL

Välkommen in till en påsk och vårinspirerad butik! Här finns härliga textilier,ljus,servetter, presenter till vårens alla högtider. Hantverk i många olika material och föremål.

AKTUELLT I MARS

Vi har nu ekologiska bivaxdukar i 3-pack, 3 olika storlekar och cerat olika sorter från Gustaf & Linnea! Kom in och se närmare på dessa produkter och…. Snart är Guteglassen här! = VÅR!

AKTUELLT I FEBRUARI

Lagom till Alla hjärtans dag kommer det att finnas de här fina vetevärmarna här i butiken! Lin och eko.odlat vete, hjärtformade eller rektangulära. Välkommen!

AKTUELLT I JANUARI

Välkommen till hantverksbutiken i Gävle 2023! Här hittar du det lite mer unika, hantverk att ge som gåva eller att använda och njuta av själv!
Adressen är Kungsbäcksvägen 50 i Gävle.

AKTUELLT I DECEMBER

Nu i julmånaden finns många tips och uppslag här på julgåvor, i stort och smått,mjukt och hårt, ätbart och vävt,
m.m! Vi bjuder på glögg och tilltugg onsdag7/12 kl 12.00-16.00 och torsdag 8/12 kl 12.00-17.00. Välkommen!

AKTUELLT I NOVEMBER

Härliga, tvättbara skinn från Fättings Gård i Tofta, kan du hitta i butiken, Välkommen in!

AKTUELLT I OKTOBER

Höstens intåg är här - då behövs de härliga produkterna från Klockargårdens, t.ex. tvålarna som vårdar huden, vackra mosaiktvålfat, eller ett värmande, väldoftande doftljus att tända i höstmörkret!
Välkommen in och välj bland många sorter.

AKTUELLT I SEPTEMBER

I hyllorna med mathantverk är det nu påfyllt med härlig marmelad i många olika smaker, från Alterhedens Rabarberi!
Lagom storlek (120 gr) för "gåbortpresent"
Det finns även bärpulver att använda i bakning av olika slag eller på frukostfilen/gröten! Välkommen in!

AKTUELLT I AUGUSTI

Denna annons kan ni återhitta i Sommarbilagan/GD, AB och även i dagsnumret den 25/8

AKTUELLT I JULI

Här hos oss kan du köpa härligt god GUTEGLASS! 9 verkligt goda smaker att välja, i portionsbägare,rena ingredienser utan tillsatser, ekologisk förstås!Njut en direkt eller gör som fler och fler: Ta med kylväskan och köp hem ett "gäng" som dessert till middagen! Välkommen!

AKTUELLT I JUNI

Den här månaden firar Vänskapa design & hantverk 15 år!
Vi håller till i huset som heter Kavalleristen och har gjort det
hela denna tiden. Välkommen lördag 11 juni 12-15, då 15-års jubileét firas!

AKTUELLT I MAJ

Rykande färsk är den här fina Gävlehandduken! Från Ekelunds,svensktillverkad och ekologiskt material så klart. Finns snart här i butiken! Hör gärna av dej om du vill förboka ditt exemplar!

AKTUELLT I APRIL

Hos oss hittar du hållbara disktrasor av flera sorter! Här en härlig färgpalett med diskdukar från ULLA VÄVER- Lokalt hantverk, välkommen in!

AKTUELLT I MARS

I butiken finns antikljus, kronljus och partyljus(4x11cm) i flera färger och högsta kvalitet från VIO ljus i Vedum!
Till Påskdukningen och högtidliga tillfällen och att förgylla vardagen. Välkommen in! Vi deltar som utställare på Bomässan i Göransson arena,Sandviken 25-27 mars,välkommen ääven dit!

AKTUELLT I FEBRUARI

I skönaste merinoull är sjalar, handledsvärmare, mössor och pannband gjorda, från EDURSDOTTER. De finns i härliga färger och vackra mönster. Välkommen in och upptäck en favorit!

AKTUELLT I JANUARI

I vävstolararna på Vänskapa d&h sätts oftast upp redan beställda vävar, där jag i dialog med kunden kommit fram till hur den färdiga varan ska se ut. Det första praktiska momentet är att varpa garnet efter att ha gjort uträkning av trådantal m.m. Välkommen med din beställning!

AKTUELLT I DECEMBER

Bocken är på plats och här i butiken finns flera varianter på den! Dels som handduk, men även som gosedjur och doftljus. Till sist en Gävlebock att sticka, med beskrivning och material. Välkommen!

AKTUELLT I NOVEMBER

Nytt utanför butiken: Nu finns 2 P-platser med nr 1och2 som betalas av Vänskapa d&h där du som kund med bil kan parkera under tider du besöker butiken. Det går också bra att ta buss nr 15 som har hållplats intill! Bra cykelväg finns även. Välkommen in!

AKTUELLT I OKTOBER

Butiken påfylld med textilier,mathantverk,ljus och presenter m.m. inför hösten,.
Välkommen in!

AKTUELLT I SEPTEMBER

Många vackra armband i olika stenarter finns i butiken, från Elena Wilhelmsson som driver företagen Happy Mala och Tre Sockor, där hon utvecklat spelet Uddamemory.
Välkommen in!

AKTUELLT I AUGUSTI

På Vänskapa design & hantverk finns även möjlighet att få sömnadsändringar på plagg utförda, kom in och beskriv vad som ska ändras så går vi vidare utifrån det! Välkommen!

AKTUELLT I JULI

Här hos oss kan du köpa härligt god GUTEGLASS! 9 verkligt goda smaker att välja, i portionsbägare,rena ingredienser utan tillsatser, ekologisk förstås!Njut en direkt eller gör som fler och fler: Ta med kylväskan och köp hem ett "gäng" som dessert till middagen! Välkommen!

AKTUELLT I JUNI

Presenter till olika högtider som kommer finner du här i butiken, även gratulationskort!
Välkommen till Vänskapa d&h! Kungsbäcksvägen 50 Gävle.

AKTUELLT I MAJ

Handdukar/löpare med landskapsmotiv är en nyhet här i butiken!
Välkommen att höra av dej eller titta in för att se alla, till Vänskapa d&h!

AKTUELLT I APRIL

Har du en egen ide´om hur din matta/väv ska se ut?
Hör av dej så skissar vi vidare och utvecklar den ide´n
till en färdig produkt - din MATTA!
Välkommen,att höra av dej till Vänskapa d&h!

AKTUELLT I MARS

Fira vårens ankomst med vårblommor på handdukar, löpare mm från Ekelunds väveri! Ekologiskt material.
Välkommen!

AKTUELLT I FEBRUARI

Vackra, användbara brickor, glas- och underlägg från
BROMO i Ljugarn är nu inkommet!
Välkommen!

AKTUELLT I JANUARI


FR O M måndag 11/1 gäller ordinarie öppettider igen,
dvs m-f 10 - 16 lör 11-15.
Värmande lammskinn från Fättings gård i Tofta hittar ni här i butiken, i gråskalan.Tvättbara. Hör gärna av dej med frågor! Välkommen in!

AKTUELLT I DECEMBER

Hitta dina julgåvor i lugn och ro här i butiken, bra presenter att ge till både familj och anställda!Det går utmärkt att ringa, maila en beställning,
Hör gärna av dej med frågor! Välkommen in!

AKTUELLT I NOVEMBER

Inför advent och hösten som är: ljus och ljusstakar,
upptäck honung,glögg,te, bärpulver,marmelad bl.a. i
mathantverkshyllan!
Välkommen in!

AKTUELLT I OKTOBER

Värmande doftljus och härliga naturtvålar från Klockargårdens i Norberg, finns det nu påfyllt av i butikshyllorna!
Välkommen in och se alla sorter!

AKTUELLT I SEPTEMBER

Äppeltider! Textilier från Ekelunds, vykort av Inge Löök, mm. Välkommen in i butiken där du hittar många presenttips,hantverk.
SENSOMMAR PÅ VÄNSKAPA d&h lör 5 sep kl 12.00-15.00! Vi flyttar ut delar av verksamheten och bjuder kunder på kaffe och kaka,aktiviteter! Välkommen!

AKTUELLT I AUGUSTI

Stolsdynor för ute/inne i virkad trikå finns i butiken, men det går även bra att beställa i storlek,färg eller köp både nystan och beskrivning hos oss och virka själv! Välkommen in i butiken där du hittar många presenttips,hantverk.

AKTUELLT I JULI

Vänskapa d&h är en av Gävle turistcenters infopoints. I broschyrhyllan i entre´n hittar du bl.a. tips på aktiviteter i vårt närområde! Då går det bra att börja med en härlig Guteglass i goda smaker! I butiken finns hantverk i många material och utförande,Välkommen!

AKTUELLT I JUNI

I tehyllorna finns bl.a. SOMMARblandning, en omtyckt sort från Kränku! Fler tips till sommaren hittar du i butiken,välkommen in!

AKTUELLT I MAJ

Inspirerande löpare,handdukar m.m. från Ekelund med vår-sommarmotiv finns nu i butiken,välkommen! Uppställd dörr och möjlighet att se och handla även utanför butiken,säg till så ordnar vi det!

AKTUELLT I APRIL

Nyss inkommet i butiken: Härliga kryddor ,crisp och inläggningar från Gävligt Gott med Malin! Lokala råvaror. Vill du hitta något trevligt till Påsken finns t.ex. löpare, handdukar,påskägg,servetter, m.m.

AKTUELLT I MARS

Vänskapa d&h deltar som utställare på BOMÄSSAN i Sandviken, Göransson arena den 27/3 -29/3 Välkommen att besöka vår monter! För entrebiljett, kontakta oss. OBS! BOMÄSSAN ÄR FRAMFLYTTAD TILL 9-11 oktober-20 ERBJUDANDE för dej som besöker hemsidan: under mars månad får du 10% på varor från Kränku, Klockargårdens och L.Linderholm! Ange VÅR PÅ VÄNSKAPA d&h OCH följ vanskapa på instagram.

AKTUELLT I FEBRUARI

Inspirationskurs VIRKA I TRIKÅ. 3 olika tillfällen i februari. Ring, maila eller skicka ett sms, så får du veta mer! Till Alla hjärtansdag 14/2 finns presenttips i butiken!

AKTUELLT I JANUARI

Torkade bär, flera sorter, i påse från Alterhedens rabarberi
finns i butiken. Bra till frukost och bak t.ex.!
Te från Kränku,Petterssons honung och ljus i olika former
värmer i vintermörkret.

AKTUELLT I ADVENT

Gävlebocken byggs nu upp i centrum och här i butiken
finns möjlighet att köpa den i form av handduk i ekologisk
bomull vävd av Ekelunds väveri i Horred.
Pris 135:- storlek 35 x50 cm.

AKTUELLT I DECEMBER

I mörkaste December finns här ljus av många slag, det går också bra att förbeställa ljuskronor.
Traditionsenligt blir det Jul på Vänskapa/Kavalleristen
torsdag 5 dec kl. 12.00-19.00
Välkommen!

AKTUELLT I NOVEMBER

Nu finns nyinkomna varor inför advent, jul och vintern, t ex
härliga löpare,handdukar, barnfiltar. Ljus, olika modeller och färger Det går bra att förbeställa ljuskronor.
Se fram emot Jul på Vänskapa den 5 dec!

AKTUELLT I OKTOBER

Nya varor inför advent, jul och vinter kommer in vartefter under månaden.
Det går bra att förbeställa ljuskronor.

Cirkulera mera Onsdag 30/10 finns Vänskapa d&h som utställare på minimässan: Det ska vara lätt att göra rätt, hållbarhet!
Plats Högskolan Gävle Tid: 10-13

AKTUELLT I SEPTEMBER

PROVA TOVA- inspirationskurs i ulltovning.

AKTUELLT I AUGUSTI

Nyinkomna varor såsom keramik, textil, teer,honung och skinn bl.a.!

AKTUELLT I JULI

Njut av en Guteglass, flera olika smaker! Köp din vattenflaska i BIOPLAST här( råvara sockerrör,förnyelsebar) Presenttips för sommaren. Lammskinn inkommit.

AKTUELLT I JUNI

Presenttips för midsommar och sommaren!

VÅRRUSET EXTRAÖPPET!

Idag tisdag 4 Juni 10-16 och 18-21

AKTUELLT I MAJ

Tusch-akvarell, Maria Ramberg ställer ut sina alster och finns på Vänskapa d&h. Utställningen pågår till den 20 Juni. fredag 24/5 kl :13.00-18.00 och lördag 25/5: kl 11-15

AKTUELLT I APRIL

Workshop, eteriska oljor mån 8 april 17.30 I samarbete med gavleoilers får du möjlighet att testa och veta mer om användningsområden av oljorna! Gå gärna in på gavleoilers.se och läs. Intresseanmälan till design@vanskapa.se

Påsk Tider

ÖPPET I PÅSK: tors 10-16, påskafton 11-15 🐣

Nyhet!

Butiken är påfylld med många trevliga,goda, fina och vackra varor som passar till presenter eller hemmet. Gör ett besök och upptäck machallhållare,ljusstakar,löpare,handdukar,nessesärer,tvålar,mattor, doftljus,marmelader,te’er,glögg,bärpulver mm, mm!

Nu finns även möjlighet att köpa te från Kränku i butiken! Flera sorter i 100 gr.påsar

Guteglass

Nu finns Guteglass att köpa i portionsförpackning, olika sorter!
Hallonsorbe't , Choklad , Honung/Saffran , Kalkstenshawaii , Hasselnöt , Gotländsk sommarnatt , Jordgubb/Limesorbe't , Rocky Rauk , Vanilj

Guteglassen är svensktillverkad, ekologisk och har väldigt goda smaker!